Ένας από τους αγαπημένους τρόπους πληρωμών σε στοιχηματικές εταιρείες αποτελούν οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες. Οι παίκτες από την Ελλάδα, οι οποίοι λατρεύουν το διαδικτυακό στοίχημα, βρίσκουν τη μέθοδο αυτή σίγουρη και γρήγορη. Επομένως, δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός, ότι είναι ένας από τους τρόπους, που προτιμούν οι παίκτες στην Ελλάδα.

visa mastercard logo
© Tyler Turkle / CC-BY-SA-3.0

Βέβαια υπάρχουν πολλές κάρτες, όπως για παράδειγμα Visa, Mastercard, Maestro και άλλες. Φυσικά, αρχικά θα πρέπει να κάνουμε τον διαχωρισμό μεταξύ χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Μπορεί οι χρεωστικές και οι πιστωτικές κάρτες να μοιάζουν στην εμφάνιση, όμως έχουν διαφορά στον τρόπο λειτουργίας τους.

Ποια η διαφορά χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η διαφορά είναι στον τρόπο λειτουργίας της κάρτας και όχι στην εμφάνιση ή στο πως την χρησιμοποιούμε. Οι περισσότεροι από μας ήδη έχουμε μια χρεωστική κάρτα, καθώς πρόκειται για την κάρτα που έχουμε, εάν θέλουμε να βγάλουμε χρήματα από τον λογαριασμό μας από κάποιο ΑΤΜ. Η λειτουργία της χρεωστικής κάρτας είναι πολύ απλή. Δηλαδή όταν αγοράζεις κάτι στο ίντερνετ ή αν καταθέτεις χρήματα στον λογαριασμό σου στην στοιχηματική, τα χρήματα αφαιρούνται αυτόματα από τον λογαριασμό σου.

Επομένως, εάν ο λογαριασμός σου δεν διαθέτει χρήματα, η συναλλαγή δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί. Με την πιστωτική δεν υπάρχει αυτό το σενάριο. Η κάθε πιστωτική κάρτα βέβαια συνήθως έχει ένα πιστωτικό όριο. Όμως, όταν αγοράζουμε κάτι με πιστωτική κάρτα, ξοδεύουμε χρήματα, τα οποία ουσιαστικά δεν είναι δικά μας και πρέπει να τα ξεχρεώσουμε. Συνήθως, έρχεται ένας λογαριασμός μια φορά τον μήνα, ο οποίος πρέπει να πληρωθεί.

Με απλά λόγια, όταν καταθέτουμε χρήματα στον λογαριασμό μας σε στοιχηματική εταιρεία από την χρεωστική μας κάρτα, χρησιμοποιούμε χρήματα, τα οποία ήδη διαθέτουμε. Όταν χρησιμοποιούμε πιστωτική κάρτα, παίζουμε με χρήματα, τα οποία θα πρέπει να ξεχρεώσουμε αργότερα. Για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε λιγότερο τις πιστωτικές κάρτες. Δηλαδή είναι μια μορφή μικρού δανείου, ώστε να παίξεις στοίχημα και αυτό φυσικά δεν είναι ο σκοπός.

Συναλλαγές σε στοιχηματικές με πιστωτική/ χρεωστική κάρτα

Οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες δέχονται συναλλαγές με την πλειοψηφία των πιστωτικών ή και χρεωστικών καρτών. Οπότε σε αυτό το κομμάτι δεν θα αντιμετωπίσεις δυσκολία. Με βεβαιότητα η αγαπημένη σου εταιρεία θα δέχεται τουλάχιστον καταθέσεις από τις περισσότερες τραπεζικές κάρτες. Επίσης, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, εάν θέλεις να καταθέσεις χρήματα στον λογαριασμό σου με κάρτα, είναι καταχωρήσεις το ονοματεπώνυμο σου όπως ακριβώς αναγράφεται στην κάρτα. Βέβαια, στη συνέχεια θα χρειαστείς και τον αριθμό της κάρτας, αλλά και την ημερομηνία λήξης της κάρτας. Τέλος, επιλέγεις το ποσό και το επιβεβαιώνεις με τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας (CVC).

Να τονίσουμε ότι στις περισσότερες στοιχηματικές, θα πρέπει να κάνεις ανάληψη και με τον ίδιο τρόπο, αλλά και με την ίδια κάρτα που έκανες την κατάθεση. Οπότε διάλεξε σωστά την κάρτα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, διότι μπορεί να συναντήσεις τυχόν θέματα στην ανάληψη. Ακόμα και εάν χρησιμοποιήσεις άλλη τραπεζική κάρτα με το όνομα σου, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα ή καθυστέρηση ανάληψης. Οπότε, να θυμάσαι να χρησιμοποιείς την ίδια κάρτα για κατάθεση και ανάληψη στις στοιχηματικές, όπου αυτό φυσικά είναι προϋπόθεση.

Στοιχηματικές που δέχονται Visa και Μastercard

ΣτοιχηματικήΌρια κατάθεσης €Χρόνος κατάθεσηςΧρέωση κατάθεσηςΕλάχιστη ανάληψη €Χρόνος ανάληψηςΧρέωση ανάληψηςΕπίσκεψη σελίδας
5- 5.000ΆμεσαΔωρεάν103-7 μέρεςΔωρεάν
5- 40.000ΆμεσαΔωρεάν51-5 μέρεςΔωρεάν
10- 5.000ΆμεσαΔωρεάν100-2 μέρεςΔωρεάν
5- 15.000ΆμεσαΔωρεάν301-3 μέρεςΔωρεάν
10- 10.000ΆμεσαΔωρεάν101-3 μέρεςΔωρεάν
5- 10.000ΆμεσαΔωρεάν103-5 μέρεςΔωρεάν
5- 2.500ΆμεσαΔωρεάν103-5 μέρεςΔωρεάν
5- 2.500ΆμεσαΔωρεάν103-5 μέρεςΔωρεάν
5- 2.500ΆμεσαΔωρεάν302-5 μέρεςΔωρεάν
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Επίσης, να τονίσουμε ότι καλό θα είναι πάντα να ελέγχεις στην ιστοσελίδα κάθε στοιχηματικής εταιρείας τους όρους και προϋποθέσεις των συναλλαγών. Φυσικά αυτά είναι στοιχεία που ανανεώνονται συνέχεια, όμως ο παραπάνω πίνακας θα σε βοηθήσει να έχεις μια πρώτη ιδέα για τις στοιχηματικές που δέχονται Visa και Mastercard. Επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι ισχύουν και κάποιες εξαιρέσεις από τον παραπάνω πίνακα. Οι στοιχηματικές Bwin, Sportingbet και Vistabet δεν δέχονται αναλήψεις, μέσω της κάρτας Mastercard. Eκεί θα πρέπει να διαλέξεις άλλον τρόπο ανάληψης.

Τέλος, να σου τονίσουμε επίσης ότι τα 15.000 ευρώ όριο κατάθεσης στην Pamestoixima.gr είναι το ημερήσιο όριο. Το εβδομαδιαίο όριο ανέρχεται στα 70.000 ευρώ. Στην Stoiximan.gr μια πληροφορία που ίσως σου φανεί χρήσιμη, είναι ότι υπάρχει χρέωση μετά την ένατη ανάληψη μέσα σε έναν μήνα. Βέβαια όλα αυτά μπορείς να τα διαβάσεις και στους όρους και προϋποθέσεις της κάθε εταιρείας. Πάντως, οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αποτελούν αδιαμφισβήτητα κορυφαία μέθοδος συναλλαγής με στοιχηματικής, ειδικά λόγω ταχύτητας και ορίων κατάθεσης και ανάληψης.