Για πολλούς το δημοφιλέστερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο είναι το μπάσκετ. Αυτό φυσικά φαίνεται και στο στοίχημα, όπου τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι παίκτες προτιμούν τα πονταρίσματα σε αγώνες basket. Οι καλύτερες στοιχηματικές εταιρείες, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν εμπλουτίσει τις επιλογές στοιχήματος και πλέον ο κάθε παίκτης έχει στις περισσότερες στοιχηματικές πληθώρα επιλογών και πολλά ειδικά στοιχήματα.

Πολλοί λάτρεις του στοιχήματος παρακολουθούν αγώνες μπάσκετ με ενδιαφέρον, όμως συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα στα πονταρίσματα τους, καθώς τα πονταρίσματα στο μπάσκετ στοίχημα έχουν κάποιες διαφορές με τα πονταρίσματα στο ποδόσφαιρο. Εμείς προσπαθήσαμε όσο πιο κατανοητά γίνεται, να εξηγήσουμε σε αυτή τη σελίδα τα βασικά, ώστε να μπορούν όλοι να ποντάρουν σωστά το στοίχημα basket που επιθυμούν.

Στοίχημα: Νικητής NBA 2023Στοίχημα: Νικητής Euroleague 2023Στοίχημα: Νικητής Basket League 2023
basket odigos

Πως παίζεται λοιπόν το μπάσκετ στοίχημα και τι ακριβώς θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε το ποντάρισμα μας να είναι σωστό και με αρκετές πιθανότητες επιτυχίας; Παρακάτω θα βρείτε έναν κατά την άποψη μας αναλυτικό οδηγό, όμως μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να στείλετε ερωτήσεις και απορίες, εάν αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία σε ποντάρισμα σε κάποια στοιχηματική εταιρεία.

Οι κορυφαίες Στοιχηματικές στην Ελλάδα για Basket 🔥

Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις!

21+ Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114, Παίξτε Υπεύθυνα | Διαφήμιση

bwin
top
Payout Rate
94-95%
Αγορές
8/10
Novibet
top
Payout Rate
94-95%
Αγορές
10/10
bet365
hot
Payout Rate
94-95%
Αγορές
9/10
Stoiximan
recommended
Payout Rate
94-95%
Αγορές
10/10
Betshop
top
Payout Rate
94-95%
Αγορές
9/10
Vistabet
hot
Payout Rate
94-95%
Αγορές
8/10

Τα βασικά στοιχήματα μπάσκετ

Όταν ποντάρουμε σε έναν αγώνα μπάσκετ, υπάρχουν πλέον πολλές ειδικές αγορές και διάφοροι τρόποι πονταρίσματος. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα, έχουν ανανεώσει τις αγορές τους στο μπάσκετ, καθώς αρκετοί παίκτες αρέσκονται στο στοίχημα μπάσκετ. Ας ξεκινήσουμε όμως τον οδηγό basket bet με τις τρεις κύριες αγορές, που προτιμούνται και από πολλούς λάτρεις του στοιχήματος:

 • Μπάσκετ στοίχημα νίκης
 • Μπάσκετ στοίχημα χάντικαπ
 • Στοίχημα μπάσκετ Under/ Over

Στοίχημα νίκης στο μπάσκετ

Όταν μιλάμε για στοίχημα νίκης στο μπάσκετ η βασική διαφορά με το στοίχημα νίκης στο ποδόσφαιρο είναι ότι στις περισσότερες στοιχηματικές υπάρχουν δυο επιλογές, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο όπου υπάρχουν τρεις. Ενώ στο ποδόσφαιρο στις βασικές αγορές για νίκη ομάδας συμπεριλαμβάνεται και το Χ, δηλαδή η ισοπαλία, στο μπάσκετ υπάρχουν μόνο οι επιλογές 1 και 2, δηλαδή νίκη της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας. Σε κάποιες στοιχηματικές εταιρείες προσφέρεται και στο μπάσκετ η επιλογή της ισοπαλίας, όμως αυτή την επιλογή την συναντάμε συνήθως στις ειδικές αγορές και όχι στις κύριες.

Μπάσκετ Χάντικαπ

Ένα πολύ σημαντικό είδος πονταρίσματος, θα λέγαμε ακόμα πιο σημαντικό από το στοίχημα νίκης, είναι το χάντικαπ στο μπάσκετ. Το Handicap είναι μια μέθοδος πονταρίσματος που την συναντάμε ακόμα πιο συχνά σε αυτό το άθλημα. Χάντικαπ ουσιαστικά σημαίνει ότι η μια ομάδα ξεκινάει με μειονέκτημα και η άλλη με πλεονέκτημα όσων αφορά τους πόντους. Συνήθως η ομάδα που λογίζεται ως φαβορί, ξεκινάει τον αγώνα με μειονέκτημα πόντων. Στοιχηματικές έχουν εκτός από το βασικό χάντικαπ μπάσκετ και επιπλέον χάντικαπ στις ειδικές αγορές.

Αυτό σημαίνει φυσικά, ότι οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες με νόμιμη άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα έχουν εμπλουτίσει τις επιλογές χάντικαπ μπάσκετ, για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στο στοίχημα. Έτσι συναντάμε extra χάντικαπ, όπου μπορούμε να διαλέξουμε την διαφορά των πόντων, με την οποία ξεκινάμε τον αγώνα. Οι αποδόσεις φυσικά αλλάζουν, ανάλογα με το χάντικαπ που επιλέγουμε.

paradeigma stoixima basket stoiximan 21
© Stoiximan, Screenshot: 13.12.2021

Αρκετοί παίκτες μπερδεύονται επίσης με το – και + που υπάρχουν δίπλα στους πόντους κάθε ομάδας. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, στα βασικά χάντικαπ η στοιχηματική εταιρεία δίνει μειονέκτημα πόντων στο φαβορί. Εάν πάρουμε ως παράδειγμα τον αγώνα στην άνω εικόνα, φαβορί στο χάντικαπ μπάσκετ στοίχημα είναι η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ. Το – 3.5 αφορά στους πόντους, με τους οποίους οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα ξεκινήσουν τον αγώνα, αν επιλέξετε το διπλό σε απόδοση 1.85 με χάντικαπ – 3.5 πόντους στους Γουόριορς.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια: Εάν οι Γουόριορς κερδίσουν με τέσσερις πόντους διαφορά και πάνω, τότε το στοίχημα θεωρείται κερδισμένο. Εάν κερδίσουν όμως με τρεις πόντους διαφορά και κάτω (ή αν χάσουν φυσικά), τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Το -3.5 στους Γουόριορς σημαίνει ότι οι Ιντιάνα Πέισερς ξεκινάνε τον αγώνα με + 3.5 πόντους. Σε αντίθεση εάν ποντάρουμε σε νίκη των Πέισερς με χάντικαπ πόντων + 3.5 για τους Πέισερς, τότε κερδίζουμε το στοίχημα, ακόμα και αν οι Πέισερς χάσουν με τρεις πόντους διαφορά και κάτω. Το -/+ δίπλα από κάθε ομάδα σημαίνει δηλαδή με ποια διαφορά πόντων ξεκινάει ο αγώνας για κάθε ομάδα.

Εάν επιλέξουμε διαφορετικό χάντικαπ από το βασικό, οι αποδόσεις αλλάζουνε φυσικά, ανάλογα με την διαφορά πόντων και το ρίσκο που παίρνουμε. Εάν για παράδειγμα επιλέξουμε νίκη των Γουόριορς με χάντικαπ – 6.5 πόντους, τότε η απόδοση για την νίκη των Γουόριορς θα είναι υψηλότερη από 1.85. Σε αντίθεση εάν επιλέξουμε να ποντάρουμε σε νίκη των Πέισερς με χάντικαπ + 6.5, τότε η απόδοση των Πέισερς φυσικά θα πέσει. Και για τις δυο ομάδες υπάρχουν πολλές επιλογές χάντικαπ μπάσκετ τόσο με πλεονέκτημα όσο και με μειονέκτημα πόντων. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες, όπως για παράδειγμα την Stoiximan.

Στοίχημα μπάσκετ Under/ Over

Το τελευταίο βασικό στοίχημα στο μπάσκετ είναι το Under/ Over, το οποίο το γνωρίζουμε και από το στοίχημα στο ποδόσφαιρο. Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για γκολ, αλλά για τους πόντους θα επιτευχθούν σε έναν αγώνα. Και εδώ μιλάμε για βασική αγορά όσων αφορά τους πόντους, αλλά και για πολλές επιπλέον επιλογές που μπορούμε να επιλέξουμε. Η βασική αγορά Under/ Over την συναντάμε τις περισσότερες φορές σε απόδοση που κυμαίνεται μεταξύ 1.80-2.00. Ανάλογα το πως αλλάζουμε τους πόντους στο Under/ Over, αλλάζουνε και οι αποδόσεις προς τα πάνω ή και προς τα κάτω.

Στο παράδειγμα της άνω εικόνας το Under 212.5 έχει απόδοση 1.93 και το Over 212.5 έχει απόδοση 1.87. Αυτή θα ήταν και η βασική αγορά για τον συγκεκριμένο αγώνα. Εάν επιλέξουμε να αλλάξουμε τους πόντους, για παράδειγμα ο αγώνας να έχει Over 216.5 πόντους, τότε λογικά η απόδοση θα ανεβεί, καθώς αυξάνεται το ρίσκο. Εδώ συμβουλεύουμε τους παίκτες του στοιχήματος να μελετάνε και να αναλύουν τις ομάδες, στις οποίες στοιχηματίζουν, διότι παρατηρείται ότι πολλές ομάδες σκοράρουν περίπου τους ίδιους πόντους στους περισσότερους αγώνες. Πολλές φορές η τύχη του στοιχήματος που παίξαμε κρίνεται μόλις σε λίγους πόντους.

Μετράει η παράταση στο basket στοίχημα ή όχι;

Αρκετοί λάτρεις του στοιχήματος μπάσκετ έχουν συχνά την απορία τι συμβαίνει όταν ένας αγώνας οδηγείται στην παράταση. Μπορεί αυτό το σενάριο να μην επαληθεύεται τόσο συχνά, όμως κάποιες φορές συναντάμε ισοπαλίες σε αγώνες μπάσκετ και το ματς τότε οδηγείται σε παράταση. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι στις βασικές αγορές η παράταση μετράει κανονικά. Εάν υπάρχουν δηλαδή μόνο οι επιλογές νικητή, χωρίς ισοπαλία, το στοίχημα συνεχίζεται κανονικά και στην παράταση. Εάν δηλαδή στο παραπάνω παράδειγμα στον αγώνα Πέισερς- Γουόριορς ποντάρετε στην νίκη Γουόριορς, όμως οι Γουόριορς κερδίσουν τον αγώνα στην παράταση, τότε το στοίχημα είναι κερδισμένο.

Το ίδιο συμβαίνει και στις αγορές χάντικαπ, αλλά και στα πονταρίσματα Under/ Over. Εάν έχετε ποντάρει για παράδειγμα Over 212.5 πόντους στον αγώνα και ο αγώνας λήξει ισόπαλος 105-105 (210 συνολικά πόντοι στον αγώνα), τότε το στοίχημα δεν έχει χαθεί, καθώς συνεχίζεται κανονικά στην παράταση. Εάν έχετε ποντάρει Under 212.5 πόντους και το ματς πάει παράταση με σκορ 105-105, τότε κατά πάσα πιθανότητα το στοίχημα θεωρείται χαμένο. Εάν μπούνε τρεις πόντοι και πάνω στην παράταση, τότε το ματς και το στοίχημα λήγουν Over.

Εξαίρεση στα παραπάνω παραδείγματα αποτελεί εάν αποφασίσετε να ποντάρετε σε αποτέλεσμα αγώνα, όπου υπάρχει τριπλή επιλογή, δηλαδή και η επιλογή ισοπαλίας. Αυτό το συναντάμε στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες στα ειδικά στοιχήματα. Οι αποδόσεις σε τέτοιο είδος πονταρίσματος είναι ελαφρώς ανεβασμένες, όμως σε περίπτωση ισοπαλίας, το ματς θεωρείται ότι έληξε ισόπαλο και δεν ισχύει η παράταση. Παρακάτω στην εικόνα μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα, για το πως εμφανίζονται αυτές οι επιλογές. Στο “Αποτέλεσμα Αγώνα” στην Stoiximan, ο αγώνας λήγει στην ισοπαλία, ενώ στην βασική αγορά “Νικητής” η παράταση μετράει κανονικά.

paradeigma mpasket stoixima stoiximan 21
© Stoiximan, Screenshot, 13.12.2021

Τα ειδικά στοιχήματα μπάσκετ

Εκτός από τα βασικά στοιχήματα, συναντάμε τελευταία όλο και περισσότερα ειδικά στοιχήματα μπάσκετ στις στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα. Αυτό φυσικά έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι παίκτες του στοιχήματος θέλουν να έχουν περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία στα πονταρίσματα τους. Αναμένεται στο μέλλον να υπάρξουν ακόμα περισσότερες επιλογές σε αυτό το κομμάτι και το στοίχημα μπάσκετ να διαθέτει ανάλογες ειδικές αγορές με το ποδόσφαιρο.

Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα συχνότερα και δημοφιλέστερα ειδικά στοιχήματα στους παίκτες από την Ελλάδα. Να τονίσουμε φυσικά ότι κάθε στοιχηματική εταιρεία έχει τα δικά της ειδικά στοιχήματα και κάποιες αγορές δεν τις βρίσκουμε σε όλες τις στοιχηματικές. Επίσης η κάθε στοιχηματική εταιρεία έχει όρους και προϋποθέσεις. Ανάλογα τα παραπάνω θα πρέπει να αποφασίσει ο κάθε παίκτης, σε ποιες στοιχηματικές εταιρείες θέλει να ποντάρει. Καλό θα είναι να έχουμε λογαριασμούς σε παραπάνω από μια στοιχηματική, ώστε να μπορούμε να διαλέγουμε κάθε φορά την καλύτερη απόδοση στο εκάστοτε στοίχημα.

Κάποια αγαπημένα ειδικά στοιχήματα των παικτών από την Ελλάδα είναι τα εξής:

 • Ειδικά στοιχήματα μπάσκετ ομάδων (όπως συνολικοί πόντοι γηπεδούχου ομάδας ή συνολικά ριμπάουντ U/O)
 • Ειδικά στοιχήματα παικτών (όπως εύστοχα τρίποντα Τζέιμς Χάρντεν, Κοψίματα Γιάννη Αντετοκούνμπο U/O)
 • Ειδικά στοιχήματα περιόδου ή ημιχρόνου

Όπως καταλαβαίνει κανείς τα ειδικά στοιχήματα μπορεί να είναι αμέτρητα και η ανάλυση όλων θα ήταν μια διαδικασία ατελείωτη. Τα ειδικά στοιχήματα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο περίπου όπως και τα βασικά στοιχήματα. Στις περισσότερες αγορές έχουμε δυο επιλογές και μπορούμε να διαλέξουμε για παράδειγμα τα ριμπάουντ που πιστεύουμε ότι θα κάνει ένας παίκτης ή μια ομάδα. Αυτό συνήθως είναι ένα στοίχημα Under/ Over. Αντίθετα υπάρχουν βέβαια και επιλογές νίκης σε ειδικά, όπως ποια ομάδα θα κερδίσει την πρώτη περίοδο ή με πόσους πόντους διαφορά θα κερδίσει μια περίοδο, ένα ημίχρονο ή εναν αγώνα.

Επιλεγμένες στοιχηματικές εταιρείες για το Basket Bet

Επιλεγμένες ΣτοιχηματικέςΑγορές
StoiximanΒασικά στοιχήματα ✅ | Ειδικά στοιχήματα ομάδων✅ | Ειδικά στοιχήματα παικτών ✅
Bet365Βασικά στοιχήματα ✅ | Ειδικά στοιχήματα ομάδων✅ | Ειδικά στοιχήματα παικτών ✅
BetshopΒασικά στοιχήματα ✅ | Ειδικά στοιχήματα ομάδων✅ | Ειδικά στοιχήματα παικτών ❌
Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. 21+

Τι να προσέξεις στο στοίχημα μπάσκετ

Για τους λάτρεις του stoixhma basket υπάρχουν κάποιοι τρόποι, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να έχουνε μεγαλύτερη επιτυχία στα στοιχήματα τους. Εδώ κάποιες συμβουλές, ώστε να σας κατατοπίσουμε και να σας βοηθήσουμε να ποντάρετε πιο εύκολα και σωστά τα στοιχήματα basket σας:

Συμβουλές

 • Κρατάμε ένα μέρος του πονταρίσματος που θα κάναμε, ώστε να μπορούμε να κάνουμε “κάλυψη”.
 • Να κρατάμε αρχείο με κερδισμένα και χαμένα στοιχήματα, καθώς και τα ποσά.
 • Διαθέτουμε λογαριασμούς σε αρκετές στοιχηματικές εταιρείες, για καλύτερες αποδόσεις.
 • Ποντάρουμε σε ειδικά στοιχήματα, τα οποία γνωρίζουμε ακριβώς πως παίζονται.
 • Σε ποντάρισμα Over σε συγκεκριμένη περίοδο: Προτιμάμε την τέταρτη, λόγω πιθανότητας παράτασης.
 • Δεν ακολουθούμε πολλούς tipsters, καθώς επηρεάζει την προσωπική ανάλυση.
 • Δεν ποντάρουμε σε ομάδες και πρωταθλήματα, τα οποία δεν τα έχουμε μελετήσει.

Με τον όρο “κάλυψη” εννοούμε ότι κρατάς ένα μέρος από το ποντάρισμα που ήθελες αρχικά να κάνεις, ώστε να το χρησιμοποιήσεις στην συνέχεια σε περίπτωση που φαίνεται να χάνεται στο στοίχημα. Απλά παίζεις το αντίθετο από αυτό που έχεις παίξει στο αρχικό στοίχημα, έτσι να ώστε να πάρεις ένα ποσό πίσω, εάν δεν καταφέρεις να κερδίσεις το αρχικό στοίχημα. Αυτό θα ήταν κάτι όμως που θα προτείναμε σε αρκετά υψηλά πονταρίσματα, όπου μια κάλυψη θα μπορούσε να μας φέρει πίσω μεγάλο μέρος του πονταρίσματος σε περίπτωση που χαθεί το αρχικό στοίχημα.

News 🚨

Stoiximan Bet Builder* στο Παναθηναϊκός – Βαλένθια

Ο ανεβασμένος Παναθηναϊκός έχει εντός έδρας αποστολή σήμερα κόντρα στην Βαλένθια και στόχο μια ακόμη νίκη. Εάν συγκρίνουμε τις στοιχηματικές εταιρείες θα δούμε ότι υπάρχουν πολύ καλές προσφορές, αλλά και αποδόσεις σε όλα τα αθλητικά γεγονότα. Στην εφαρμογή της Stoiximan η εταιρεία προσφέρει ήδη πλήθος ειδικών στοιχημάτων, ελκυστικό Bet Builder* σε αγώνες του ποδοσφαίρου και Περισσότερα...

Stoiximan Bet Builder* στο Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός

Δύσκολη η συνέχεια στην Euroleague για τον Ολυμπιακό και σήμερα αντιμετωπίζει την πάντα υπολογίσιμη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εάν συγκρίνουμε τις στοιχηματικές εταιρείες θα δούμε ότι υπάρχουν πολύ καλές προσφορές, αλλά και αποδόσεις σε όλα τα αθλητικά γεγονότα. Στην εφαρμογή της Stoiximan η εταιρεία προσφέρει ήδη πλήθος ειδικών στοιχημάτων, ελκυστικό Bet Builder* σε αγώνες του ποδοσφαίρου Περισσότερα...

Bet365 Ενίσχυση Στοιχήματος* στο Καναδάς – Σλοβενία

Οι προημιτελικοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπάσκετ συνεχίζονται και σήμερα, ενώ ξεχωρίζει σαφώς η μάχη του Καναδά με την Σλοβενία. Στις Bet365 κριτικές μας μαθαίνεις τα πάντα όσον αφορά τις δυνατότητες που σου προσφέρει η bet365 Ελλάδα. Επίσης υπάρχει πληθώρα ειδικών αγορών* και ταχύτατο Live Betting*. Βέβαια, παίζεις εύκολα και γρήγορα και από το κινητό Περισσότερα...